Νίκος Σταυρογιάννης: «Το αύριο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης χτίζεται με ξεκάθαρες θέσεις»

Written by on 13 Νοεμβρίου 2017

Οι παρεμβάσεις του Δήμου Λαμιέων αλλά και οι προσωπικές μου, δεν είναι ευκαιριακές ούτε επικοινωνιακού χαρακτήρα, ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε ζητήματα παιδείας που μας απασχολούν έντονα το τελευταίο διάστημα.

Παρακολουθούμε με προσοχή τις συζητήσεις γύρω από διάφορους σχεδιασμούς και παρεμβαίνουμε έστω και αν δεν έχουμε ακόμη επίσημη ενημέρωση στην εξέλιξη αυτής της συζήτησης που αφορά τα Πανεπιστημιακά τμήματα που λειτουργούν στη Λαμία στα πλαίσια ενός νέου σχεδίου. Θεωρούμε την κινητικότητα αυτή μια μοναδική ευκαιρία για την αποκατάσταση της αδικίας που έχει γίνει στο παρελθόν, και την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Υπερασπιζόμαστε όμως αποφασιστικά την ύπαρξη και τη συνέχιση λειτουργίας της Σχολής Θετικών Επιστημών στην πόλη μας. Υποστηρίζουμε δε εμπράκτως κάθε ενίσχυσή της και φυσικά την επέκτασή της και σε άλλα επιστημονικά πεδία που αντιστοιχούν στο περιεχόμενό της.

Το ίδιο αποφασιστικά υπερασπιζόμαστε και το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας που πρέπει να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονίσει τη λειτουργία του προσαρμοζόμενο στις σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση και με αυτή την προοπτική απευθυνόμαστε στον Υπουργό Παιδείας, ζητώντας του να ξεκαθαρίσει τη θέση του για ένα οριοθετημένο διάλογο και να δώσει τον κατάλληλο χρόνο για να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και οι αναγκαίες συγκλίσεις. Tέλος, να επιλύσει άμεσα τα όποια λειτουργικά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Πανεπιστημιακά μας Ιδρύματα.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


radio JUKEbox

Live from JUKEbox studio

Current track
TITLE
ARTIST

Background