ΛΑΜΙΑ: Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης - Δημαρχείο Λαμίας [Λαμία]

Event info
Date: 18 Μαρτίου 2018
Time: 10:00
Location: Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης - Δημαρχείο Λαμίας
Address: Λαμία
Event: https://www.facebook.com/events/730279180693205/
Details

Η Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας (ΠΗΛ) θεσπίστηκε από τον ΣΕΛΛΕ στις 11 Μαΐου και εορτάζεται πανελλαδικά με διοργάνωση ημερίδων, διανομή επιστημονικού – ενημερωτικού υλικού, αρθρογραφία στον τύπο και δωρεάν ατομικές συναντήσεις του κοινού με λογοθεραπευτες.

Στόχος της είναι η ενημέρωση του κοινού για την επιστήμη της Λογοθεραπείας και η ευαισθητοποίηση του σε θέματα σχετικά με τις διαταραχές του λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας, φωνής και κατάποσης.

Οι δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο της ΠΗΛ είναι μη κερδοσκοπικές, οι επιστήμονες που στελεχώνουν τις δράσεις είναι μέλη του ΣΕΛΛΕ και η συμμετοχή τους είναι εθελοντική.

Η Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας 2018 τελεί υπό την :

 Αρωγή και Στήριξη του Υπουργείου Υγείας,

 Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 Αιγίδα δήμου Αθηναίων

 Αιγίδα δήμου Λαμιέων

 Αιγίδα δήμου Ηρακλείου Κρήτης

 Αιγίδα δήμου Γλυφάδας

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι « Η Λογοθεραπεία στην προσχολική και σχολική ηλικία» και ο ρόλος του λογοθεραπευτή στη βελτίωση της επικοινωνίας σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές λόγου και ομιλίας.
18 Μαρτίου 2018 – Λαμία – Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, Δημαρχείο Λαμίας και ώρα 10:00 – 16:00.
 Θα λειτουργήσει συμβουλευτικός σταθμός όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν δωρεάν ατομική συνάντηση με ένα λογοθεραπευτή στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθεί screening test ώστε να δοθούν συμβουλές και περαιτέρω καθοδήγηση εξατομικευμένα.
 Λογοθεραπευτές θα ενημερώνουν το κοινό για θέματα σχετικά με τις διαταραχές επικοινωνίας, λόγου, ομιλίας, φωνής, κατάποσης αλλά και για την επιστήμη της Λογοθεραπείας γενικότερα.
 Τα μικρά παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν δωρεάν μέσα από δραστηριότητες face painting και άλλες μικρές εκπλήξεις!
 Θα πραγματοποιηθεί διανομή έντυπου επιστημονικού-ενημερωτικού υλικού
 Καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα προβάλλεται ενημερωτικό βίντεο για τις διαταραχές επικοινωνίας, λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Κλείστε ένα δωρεάν ραντεβού στο 2103848362

radio JUKEbox

Live from JUKEbox studio

Current track
TITLE
ARTIST

Background